Preparate din pui
Preparate din pui PDF Imprimare Email
Joi, 27 Ianuarie 2011 14:13

Reteta: Sote de pui in sos de bere

Ingrediente:
- 500 de grame de piept de pui, taiat in bucati subtiri de 2 cm lungime; 2 cepe rosii, tocate; 250 de grame de rosii, taiate cuburi si fara seminte; 400 de grame de fasole verde; 100 de grame de costita, taiata cuburi mici; 30 de grame de unt, pentru prajit; sare si piper dupa gust; 2 linguri de faina; 250 de mililitri de bere; 250 de mililitri de supa de pui preparata dintr-o jumatate de cub de concentrat de pui; 125 de grame de smantana.

Pregatirea ingredientelor:
Se pune o oala cu apa pe foc si se lasa sa fiarba; intre timp se toaca ceapa julien si se pune intr-un bol. Pieptul de pui se taie in bucati mai lungi, de aproximativ 2 centimetri, si se pune pe o farfurie. Berea se pune intr-un pahar, iar costita se toaca in cubulete de mici dimensiuni si se pune pe o farfurioara. Pe alte farfurii se pune smantana, faina si untul. Rosiile se taie in doua, folosind o furculita se scot samburii si se lasa doar pulpa, fara zeama. Pulpa se toaca apoi cuburi si se pune intr-un vas impreuna cu restul ingredientelor. Dupa ce apa a dat in fiert se pune fasolea in apa si se lasa sa fiarba 5 minute, dupa care se scoate. Se pregateste intre timp si supa, folosind jumatate de cub de concentrat de pui, iar dupa ce este gata se pune intr-un pahar.

Mod de preparare:
Se pune untul in tigaie la topit si se adauga costita ca sa se rumeneasca. Dupa 2 minute se adauga si bucatile din carne de pui si se rumenesc si ele, amestecand continuu pana cand aspectul devine auriu. Se adauga un praf de sare si de piper macinat, iar apoi faina, si se amesteca bine. Se mai lasa sa se rumeneasca doua minute, amestecand permanent. Ulterior se adauga supa, berea si fasolea si se lasa la fiert pana cand incepe sa se ingroase sosul. La final se adauga smantana, ceapa si rosiile, si se amesteca bine pana la uniformizare. La nevoie se mai poate adauga sare si piper dupa gust si se lasa sa dea in clocotit inca o singura data. Se poate servi cu patrunjel verde tocat, presarat pe deasupra.

Ultima actualizare în Vineri, 28 Ianuarie 2011 07:35
 


Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Vizitatori online

Avem 1 vizitator online

Cautari frecvente