Snitele din pui
Snitele din pui PDF Imprimare Email
Joi, 27 Ianuarie 2011 13:33

Snitelul este un fel de mancare traditionala austriaca ce consta intr-o bucata de carne inmuiata in pesmet si prajita, reprezentand o reteta esentiala si foarte populara din bucataria vieneza si, prin extensie, cea austriaca. Exista insa o dezbatere aprinsa legata de originea reala a snitelului – unii sustin ca acesta ar fi aparut in nordul Italiei, la Milano, sub numele de cotoletta alla milanese, iar altii spun ca de fapt ar fi aparut pentru prima data la Viena in timpul secolului XV sau XVI. Cert este faptul ca in ziua de astazi snitelul a devenit un fel de mancare extrem de raspandit in lume, mai ales in Europa dar si in celelalte tari. In functie de regiune, snitelul poate avea anumite particularitati legate de reteta dupa care se prepara, insa elementele de baza sunt mereu aceleasi. Desi nu este un fel traditional de mancare romaneasca, snitelul se intalneste si la noi in tara intr-o multitudine de variante.
Iata un posibil mod de preparare:


Reteta: Snitel de pui

Ingrediente:
- 1 kg piept de pui dezosat (4 bucati piept de pui), 4 oua, 3 linguri faina, 150 gr pesmet cu verdeturi (sau pesmet simplu), piper, sare, mult ulei pentru prajit

Mod de preparare:
Fiecare bucata de piept de pui se taie in 3 sau 4 felii, iar apoi fiecare felie se bate pe ambele parti pana cand devine mai subtire si se pipereaza. Dupa aceea se pune intr-o tigaie ulei (aprox. 2 degete) si se incinge bine. Se bat ouale cu putina sare intr-un bol iar apoi se incorporeaza faina. Pesmetul se pune pe o farfurie lata, iar apoi fiecare felie de carne se scufunda in vasul cu ou si se trece prin pesmet pe ambele parti. Snitelele se prajesc astfel aproximativ 3 minute pe o parte si 3 minute pe cealalta, dupa care se scot si se pun pe niste servetele de hartie pentru a se absorbi grasimea.

 


Adaugati la retelele sociale

Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks RSS Feed 

Vizitatori online

Avem 1 vizitator online

Cautari frecvente